Kolačići

Kako bismo posjet našemu mrežnomu mjestu učinili privlačnim i omogućili upotrebu određenih funkcija, na raznim stranicama koristimo takozvane kolačiće. Njih koristimo kako bismo naše mrežno mjesto općenito učinili jednostavnijim za upotrebu, učinkovitijim i sigurnijim te ubrzali navigaciju na našoj platformi. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem uređaju. Neki se kolačići koje koristimo ponovno brišu nakon završetka sesije preglednika, tj. nakon što zatvorite preglednik (tzv. kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na vašem uređaju i omogućuju nama ili našim partnerskim tvrtkama da prepoznaju vaš preglednik prilikom sljedećeg posjeta (trajni kolačići).

Evo jednog primjera: Da biste mogli koristiti našu stranicu posvećenu karijerama, moraju biti omogućeni kolačići sesije i trajni kolačići. Svoj preglednik možete postaviti tako da vas se obavještava o postavljanju kolačića i da pojedinačno odlučujete želite li ih prihvatiti ili isključiti prihvaćanje kolačića za određene slučajeve ili općenito.

Ako ne prihvatite kolačiće, funkcionalnost našeg mrežnog mjesta bit će ograničena.

Koriste se sljedeće kategorije kolačića:

• Kolačići koji su potrebni za rad našeg mrežnog mjesta:
Ovi su kolačići neophodni za rad i funkcionalnost mrežnog mjesta. Oni pomažu učiniti mrežno mjesto tehnički dostupnim i upotrebljivim te nude osnovne funkcionalnosti, kao što su navigacija na mrežnome mjestu, ispravan prikaz mrežnog mjesta u internetskom pregledniku ili upravljanje pristankom. Bez ovih kolačića mrežno mjesto ne može ispravno funkcionirati.
• Funkcionalni kolačići / kolačići za analizu
Ovi se kolačići koriste za mjerenje internetskog prometa i za analizu ponašanja korisnika. Oni nam pomažu bolje razumjeti upotrebu našeg mrežnog mjesta i poboljšati naše usluge.
Pravna osnova za upotrebu tehnički potrebnih kolačića je čl. 15., st. 1. Zakona o telemedijima („TMG”) ili čl. 6., st. 1., podst. 1., toč. f) OUZP-a, a odnosi se na zaštitu naših legitimnih interesa. Naši su legitimni interesi posebno utemeljeni u mogućnosti da vam pružimo tehnički optimizirano mrežno mjesto koje je prilagođeno korisnicima i dizajnirano na temelju potreba korisnika te u osiguravanju sigurnosti naših sustava. Kolačiće također koristimo na temelju pristanka koji date u skladu s čl. 6., st. 1., toč. a) OUZP-a.

Ako kolačiće koristimo na temelju vašeg pristanka, možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak, s učinkom u budućnosti, tako što ovdje prilagodite svoje postavke kolačića: Resetirajte postavke kolačića.

Vaš opoziv ne utječe na zakonitost obrade izvršene prije opoziva.

Google Analytics

Koristimo uslugu Google Analytics društva Google Ireland Limited („Google”). Pridržavamo se trenutačno primjenjivih uvjeta korištenja usluge Google Analytics (https://www.google.com/analytics/terms/), kao i uvjeta Ugovora društva Google o obradi naloga (https://privacy.google.com/businesses/processorterms/), a ako se vaši osobni podatci obrađuju u trećoj zemlji, s društvom Google LLC sklopili smo Standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Komisija EU-a u skladu s čl. 46., st. 2., toč. c) OUZP-a (https://privacy.google.com/businesses/processorterms/mccs/). Prema čl. 10.3. Ugovora društva Google o obradi naloga (https://privacy.google.com/businesses/processorterms/) preneseni podatci pohranjuju se na sljedećim mjestima (takozvane „data center locations” / lokacije podatkovnih centara): https://www.google.com/about/datacenters/locations/. Iz tog razloga uslugu Google Analytics koristimo samo ako vi pristanete na prijenos podataka na naprijed navedene lokacije podatkovnih centara: U nekim slučajevima treće zemlje u kojima se nalaze podatkovni centri ili iz kojih se vrši obrada nemaju odgovarajuću razinu zaštite podataka u skladu s odlukom Europske komisije (popis tzv. sigurnih trećih zemalja možete pronaći na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_de). Primjerice, SAD se trenutačno ne smatra sigurnom trećom zemljom. Prijenos u nesigurne treće zemlje povezan je s rizicima za vaše osobne podatke, pogotovo jer se američkim tijelima javne vlasti ne može onemogućiti pristup podatcima kada se oni prenose u SAD. Istina je da se ti rizici ne mogu isključiti jednostavnim sklapanjem standardnih ugovornih klauzula između društva Deichmann i izvršitelja obrade ili voditelja obrade podataka u trećoj zemlji. Ipak, odredbe Ugovora društva Google o obradi naloga (usp. s https://privacy.google.com/businesses/processorterms/ u dijelu „Appendix 2”) sadrže velik broj tehničkih i organizacijskih mjera koje za cilj imaju osigurati sigurnost vaših osobnih podataka. Molimo da pri davanju pristanka uzmete u obzir naprijed navedene okolnosti.

Osnovne informacije o Googleovoj obradi vaših osobnih podataka možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy?hl=hr.

Ako pristanete na njezinu upotrebu, koristit ćemo uslugu analize mreže Google Analytics. Google Analytics od vas prikuplja pseudonimizirane podatke o korištenju našeg mrežnog mjesta, uključujući vašu skraćenu IP adresu, i koristi kolačiće. Podatci o vašoj upotrebi mrežnog mjesta generirani kolačićima (uključujući vašu skraćenu IP adresu) prenose se na Googleov poslužitelj na naprijed navedenim lokacijama podatkovnih centara i ondje se pohranjuju. Google će koristiti ove podatke za procjenu vaše upotrebe mrežnog mjesta, za sastavljanje izvješća o aktivnostima na mrežnome mjestu i za generiranje daljnjih analiza i procjena povezanih s upotrebom našeg mrežnog mjesta i interneta. Google ove podatke može povezati i s drugim podatcima o vama, poput vaše povijesti pretraživanja, vašeg osobnog računa, podataka o upotrebi drugih uređaja i drugih podataka koje je Google pohranio o vama. Google ove podatke može prenijeti i trećim stranama ako je to zakonski propisano (npr. državnim tijelima) ili ako treće strane obrađuju ove podatke u ime društva Google.
Podatci koje pohranjuje Google Analytics pohranjuju se na razdoblje od 14 mjeseci. Nakon isteka tog razdoblja Google Analytics pohranjuje samo objedinjene statističke podatke. Upotreba usluge Google Analytics temelji se na vašem pristanku (čl. 6. st. 1. toč. a) OUZP-a).

Također, u bilo kojem trenutku možete opozvati svoj pristanak prilagodbom postavki kolačića ovdje: Resetirajte postavke kolačića.

Vaš opoziv ne utječe na zakonitost obrade izvršene do vašeg opoziva.

Osim toga, možete upotrijebiti dodatak za preglednik kako biste spriječili da se podatci prikupljeni kolačićima (uključujući vašu IP adresu) šalju društvu Google i da ih ono koristi. Sljedeća poveznica vodi vas do odgovarajućeg dodatka: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.
Dodatne informacije o tome kako društvo Google koristi podatke možete pronaći ovdje: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr.

Google Tag Manager

Ovo mrežno mjesto koristi Google Tag Manager. Pomoću ove usluge oznakama mrežnih mjesta može se upravljati putem sučelja. Google Tool Manager samo provodi oznake. To znači: ne koriste se kolačići i ne prikupljaju se osobni podatci. Google Tool Manager pokreće druge oznake koje pak mogu prikupljati podatke. Međutim, Google Tag Manager ne pristupa tim podatcima. Ako je deaktiviranje provedeno na razini domene ili kolačića, ono vrijedi za sve oznake za praćenje ako se te oznake provode pomoću usluge Google Tag Manager.

Facebook Custom Audiences

Ako nam za to date svoj pristanak, ovo mrežno mjesto koristi funkcije usluge „Facebook Custom Audiences”. Time se uz pomoć funkcije Facebook-Pixels (ili usporedivih funkcija za prijenos podataka o događajima ili podatcima za kontakt putem sučelja u aplikacijama) Facebooku omogućuje da posjetitelje naše mrežne ponude odredi kao ciljne skupine za prikaz oglasa (tzv. „Facebook-Ads”). Kao rezultat toga, Facebook oglasi koje mi postavimo trebali bi vam se prikazivati samo na Facebooku i unutar usluga partnera koji surađuju s Facebookom (tzv. „Audience Network”, dodatne informacije o tome dostupne su na https://www.facebook.com/audiencenetwork/) ako ste također pokazali zanimanje za našu internetsku ponudu ili ako imate određene karakteristike (npr. zanimanje za određene teme ili proizvode koje se može otkriti na temelju mrežnih mjesta koja posjećujete) koje prenosimo na Facebook (ovaj postupak rezultira razvrstavanjem vašeg profila u određene skupine poznate kao „Custom Audiences”). Pomoću funkcije Facebook-Pixels također želimo osigurati da naši Facebook oglasi odgovaraju vašem interesu za ciljanim oglasima i djeluju naporno. Uz pomoć funkcije Facebook-Pixels također možemo provjeriti učinkovitost Facebook oglasa za statističke svrhe i istraživanje tržišta tako što provjerimo jeste li nakon klika na Facebook oglas preusmjereni na naše mrežno mjesto (takozvano „mjerenje konverzije”).

U tom kontekstu, društvo Facebook Ireland Ltd. obrađuje sljedeće vrste podataka:

• podatci o upotrebi (npr. posjećena mrežna mjesta, zanimanje za sadržaje, vrijeme pristupa)
• metapodatci/podatci o komunikaciji (npr. podatci o uređajima, IP adrese)
• podatci o događajima (Facebook) („podatci o događajima” podatci su koji se od nas mogu prenijeti na Facebook, na primjer putem funkcije Facebook-Pixel (putem aplikacija ili na druge načine)) i odnose se na osobe ili njihove postupke.
Takvi podatci uključuju, na primjer, podatke o posjetima mrežnim mjestima, interakcijama sa sadržajima, funkcijama, instalaciji aplikacija, kupovini proizvoda, itd.; podatci o događajima obrađuju se kako bi se stvorile ciljne skupine za sadržaje i informacije o oglasima (Custom Audiences); podatci o događajima ne sadrže stvarne sadržaje (kao što su pisani komentari), podatke o prijavi i podatke o kontaktima (tj. imena, adrese e-pošte i telefonske brojeve). Facebook briše podatke o događajima nakon najviše dvije godine, a ciljne skupine formirane na temelju njih brišu se brisanjem našeg Facebook računa).

Time se provode sljedeće svrhe: marketing, profili s informacijama koje s odnose na korisnike (izrada korisničkih profila), remarketing (ciljano obraćanje posjetiteljima ili kupcima vlastitog mrežnog mjesta na drugim mrežnim mjestima), mjerenje konverzije (mjerenje učinkovitosti marketinških mjera), formiranje ciljnih skupina (određivanje ciljne skupine relevantne za marketinške svrhe ili drugo izdavanje sadržaja).

Odgovorni smo skupa s društvom Facebook Ireland Ltd. za prikupljanje ili primanje „podataka o događajima” u okviru prijenosa podataka (ali ne i za daljnju obradu) koje Facebook, pomoću funkcije Facebook-Pixels i usporedivih funkcija (npr. sučelja) koje se provode u našoj internetskoj ponudi, prikuplja ili u kontekstu prijenosa prima u sljedeće svrhe:

• prikaz sadržaja / informacija o oglasima koje odgovaraju pretpostavljenim interesima korisnika
• slanje komercijalnih poruka i obavijesti povezanih s transakcijama (npr. obraćanje korisnicima putem usluge Facebook Messenger)
• poboljšanje slanja oglasa i personalizacija funkcija i sadržaja (npr. poboljšanje otkrivanja koji sadržaji ili informacije o oglasima vjerojatno odgovaraju interesima korisnika).
U tu smo svrhu sklopili ugovor s društvom Facebook Ireland o zajedničkoj odgovornosti za obradu podataka koji se može pogledati ovdje: https://hr-hr.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Ako nam Facebook pruža izmjerene vrijednosti, analize i izvještaje (koji su objedinjeni, tj. ne pružaju podatke o pojedinačnim korisnicima i anonimizirani su za nas), obrada se ne odvija u okviru zajedničke odgovornosti nego na temelju Ugovora o obradi naloga („Uvjeti obrade podataka”, https://www.facebook.com/legal/terms/dataprocessing), „Uvjeta sigurnosti podataka” (https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms) kao i, s obzirom na obradu u SAD-u, na temelju standardnih ugovornih klauzula („Dodatak o prijenosu podataka između EU-a i Facebooka”, https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum).

Prema odredbama Dodatka o prijenosu podataka između EU-a i Facebooka https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum obrada vaših osobnih podataka može se odvijati i u trećim zemljama poput SAD-a. Iz tog razloga funkciju Facebook Custom Audiences koristimo samo ako i vi pristanete na moguće prijenose. Neke treće zemlje u kojima se nalaze podatkovni centri ili iz kojih se vrši obrada nemaju odgovarajuću razinu zaštite podataka u skladu s odlukom Europske komisije (popis tzv. sigurnih trećih zemalja možete pronaći na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_de). Primjerice, SAD se trenutačno ne smatra sigurnom trećom zemljom. Prijenos u nesigurne treće zemlje povezan je s rizicima za vaše osobne podatke, pogotovo jer se američkim tijelima javne vlasti ne može onemogućiti pristup podatcima kada se oni prenose u SAD. Istina je da se ti rizici ne mogu isključiti jednostavnim sklapanjem standardnih ugovornih klauzula između društva Deichmann i izvršitelja obrade ili voditelja obrade podataka u trećoj zemlji. Ipak, u tom kontekstu Facebook koristi maskiranje IP-a (pseudonimizacija IP adrese) kao sigurnosnu mjeru, kao i ovdje navedene dodatne mjere: https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms. Molimo da pri davanju pristanka uzmete u obzir naprijed navedene okolnosti.
Korištenje funkcije Facebook Custom Audiences temelji se na vašem pristanku (čl. 6., st. 1., toč. a) OUZP-a).
Također, u bilo kojem trenutku možete opozvati svoj pristanak prilagodbom postavki kolačića ovdje: Resetirajte postavke kolačića.

Vaš opoziv ne utječe na zakonitost obrade izvršene do vašeg opoziva.

Ovdje možete pronaći dodatne informacije o uvjetima obrade podataka u okviru funkcije Facebook Custom Audiences: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience.

Facebook Single-Sign-on / Connect

Postupak Facebook Single-Sign-On omogućuje vam da se pomoću svog Facebook korisničkog računa prijavite i u okviru naše internetske ponude. Preduvjet za postupak Single-Sign-On je da ste registrirani na Facebooku i da unesete pristupne podatke koje na njemu koristite u ponuđeni internetski obrazac ili da ste već prijavljeni na Facebook i potvrdite registraciju za prijavu Single-Sign-On putem tipke.

Provjera autentičnosti provodi se izravno na Facebooku. Kao dio takve provjere autentičnosti dobivamo korisnički ID s informacijom da taj korisnički ID upotrebljavate na Facebooku i da taj ID ne možemo koristiti u druge svrhe (takozvani „User Handle”). Zaporka koju unesete kao dio postupka Single-Sign-On kod pružatelja usluge Single-Sign-On nije nam vidljiva niti ju pohranjujemo.

Napominjemo da Facebook može automatski uskladiti podatke koje smo pohranili s vašim Facebook korisničkim računom.

U tu smo svrhu sklopili ugovor s društvom Facebook Ireland o zajedničkoj odgovornosti za obradu podataka koji se može pogledati ovdje: https://hr-hr.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Osim toga se primjenjuju i „Uvjeti sigurnosti podataka” (https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms) kao i, s obzirom na obradu u SAD-u, standardne ugovorne klauzule („Dodatak o prijenosu podataka između EU-a i Facebooka”, https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum).

Prema odredbama Dodatka o prijenosu podataka između EU-a i Facebooka https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum obrada vaših osobnih podataka može se odvijati i u trećim zemljama poput SAD-a. Iz tog razloga funkciju Facebook Custom Audiences koristimo samo ako i vi pristanete na moguće prijenose. Neke treće zemlje u kojima se nalaze podatkovni centri ili iz kojih se vrši obrada nemaju odgovarajuću razinu zaštite podataka u skladu s odlukom Europske komisije (popis tzv. sigurnih trećih zemalja možete pronaći na: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_de). Primjerice, SAD se trenutačno ne smatra sigurnom trećom zemljom. Prijenos u nesigurne treće zemlje povezan je s rizicima za vaše osobne podatke, pogotovo jer se američkim tijelima javne vlasti ne može onemogućiti pristup podatcima kada se oni prenose u SAD. Istina je da se ti rizici ne mogu isključiti jednostavnim sklapanjem standardnih ugovornih klauzula između društva Deichmann i izvršitelja obrade ili voditelja obrade podataka u trećoj zemlji. Ipak, u tom kontekstu Facebook koristi maskiranje IP-a (pseudonimizacija IP adrese) kao sigurnosnu mjeru, kao i ovdje navedene dodatne mjere: https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms. Molimo da pri davanju pristanka uzmete u obzir naprijed navedene okolnosti.

Korištenje funkcije Facebook Single-Sign-on / Connect temelji se na vašem pristanku (čl. 6., st. 1., toč. a) OUZP-a).
Također, u bilo kojem trenutku možete opozvati svoj pristanak prilagodbom postavki kolačića ovdje: Resetirajte postavke kolačića.

Vaš opoziv ne utječe na zakonitost obrade izvršene do vašeg opoziva.